Nationaal Scholen Concours 2017   

Donderdag 8 juni 2017

KNHS Centrum te Ermelo 

 

Deelnemers informatie

Prinsentuin College heeft in 2016 het Nationaal Scholen Concours gewonnen, daarom ligt de organisatie dit jaar in hun handen.  


De datum waarop het Nationaal Scholen Concours 2017 wordt verreden is Donderdag 8 juni op het KNHS Centrum in Ermelo.


Hoe ziet de wedstrijd eruit?

Om mee te doen aan het Nationaal Scholen Concours is een team van minimaal vier tot maximaal acht personen nodig:

2 starts voor de dressuurwedstrijd;

2 starts voor de springwedstrijd;

2 personen voor de kennisquiz;

2 personen voor het onderdeel exterieur en voorbrengen.


individueel 2 personen barrel race


- Het is toegestaan om per opleiding met meer dan één team in te schrijven.

- Het is toegestaan om één leerling in meerdere teams te laten deelnemen, mits dit bij een ander onderdeel is. Bijvoorbeeld in team 1 bij de dressuurwedstrijd, in team 2 bij de kennisquiz.

Docenten mogen in een team zitten, maar kunnen enkel meedoen met de onderdelen dressuur of springen. Eén docent per team is toegestaan. 


Dressuur

Deelnemende combinaties aan de dressuur hoeven niet in het bezit te zijn van een startkaart. Er kan gestart worden in de klasse BB t/m ZZ-licht en er mag een eventuele tweede proef gestart worden op eigen kosten. Er kan flexibel gestart worden (zie KNHS-reglement). Indien van toepassing telt de proef op het hoogste niveau mee voor het teamresultaat. 


Springen

Deelnemende combinaties aan het springen hoeven niet in het bezit te zijn van een startkaart. Er kan gestart worden in de klasse BB t/m ZZ. Er wordt een klassiek parcours (incl. barrage) gereden. Deze telt mee voor het teamresultaat en voor winstpunten. Er kan flexibel gestart worden (zie KNHS-reglement). 


Kennisquiz

Nog niet bekent 


Exterieur beoordeling en voorbrengen

Tijdens het onderdeel exterieur beoordelen wordt aan de hand van een KWPN scoreformulier een paard door twee teamleden beoordeeld. Tevens moeten de twee teamleden ook een paard voorbrengen. De teamleden bepalen onderling wie het paard voorbrengt en wie aanspoort. Er wordt door een official gekeken naar de manier van beoordelen en voorbrengen.


Het team dat op al deze onderdelen het beste scoort mag zich de winnaar van het Nationaal Scholen Concours 2017 noemen en de wisselbeker in ontvangst nemen!


Inschrijven

Om een team in te schrijven voor het Nationaal Scholen Concours dient het aanmeldingsformulier ingevuld te worden; hierop worden alle deelnemers van het team vermeld. De aanmeldingsformulieren worden via de post en mail naar mogelijk deelnemende scholen gestuurd*. Mocht u geen formulier hebben ontvangen, kunt u een mail sturen naar onderstaand e-mailadres. Dit formulier dient verzonden te worden naar het volgende e-mailadres: scholenconcours@outlook.com. De wedstrijd is officieel in aanvraag bij de KNHS en zal binnenkort ook via hun site kenbaar worden.


* Bij aanmelding, denk graag aan het meesturen van de officiële KNHS-formulieren mochten teamleden een startpas hebben!


Het startgeld per team bedraagt €125,-. .

Voor het volledige reglement, zie het kopje boven aan de siteWe rekenen op een grote deelname!


Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.